De fleste af os ved, at fysisk aktivitet har alverdens fordele. I en verden, hvor mange bruger 37 timer om ugen i en kontorstol, kan træning føles som virkelighedsflugt. Men ofte kan idéen om at transportere sig til det nærmeste fitnesscenter virke uoverskuelig – hvorfor fortsætte ens dag under neonlys og bag lukkede vinduer, når man endelig har fået fri?
Nu hvor det varme vejr endelig rammer Danmark, er udendørs træning en no-brainer. Er du ikke overbevist? Læs med og find ud af, hvorfor vi elsker at motionere udenfor – og hvorfor du også burde elske at træne udendørs.

1. Det er sundere og mindre anstrengende.

Flere studier viser, at udendørs træning sænker blodtrykket og reducerer stress. Det betyder, at samme øvelse vil føles nemmere og mindre anstrengende udendørs, end den vil indendørs.
Der er også kvantificerbart bevis på, at udendørs fysisk aktivitet er endnu bedre for dig, end indendørs er. Bl.a. dette studie konkluderer, at det blev associeret med højere revitaliserings-følelser, mere energi og positivt engagement, samtidig med, det formindskede spændinger, vrede og depression.

2. Du sover bedre af det.

Når man træner udendørs får man masser af frisk luft. Og der er bevis på, at frisk luft hjælper med søvnløshed. Regelmæssig træning, i kombination med indtagelse af frisk luft, gør det ikke kun nemmere for dig at falde i søvn, men det forbedrer også din søvnkvalitet!

3. Du forbedrer den mentale sundhed.

Forskning viser, at udendørs fysisk aktivitet forøger vitalitet og giver mere energi end indendørs træning. Folk, der motionerer udenfor føler sig mere levende, har bedre selvværd og højere humør. Det er bl.a. Fordi, udendørs træning aktiverer og stimulerer alle 5 sanser på en måde, indendørs træning ikke kan.
Hvis ikke det var gode grunde nok, så viser et studie også, at folk, der træner udendørs, har 20 % bedre hukommelse, end dem, der træner indendørs.

4. Udendørs træning er mere udfordrende.

Når man træner i et miljø, der konstant er under forandring, udfordrer det ens krop. Løbebåndet og stairmasteren i fitnesscenteret har mange fordele, men hvis du går eller løber på et terræn, der hele tiden ændrer sig, lærer ens krop at tilpasse sig på pletten. Udover det styrker ujævnt og varierende terræn muskler og bindevæv. Og på den måde undgår man visse typer skader.

5. Du brænder flere kalorier.

Når man træner udendørs er der vindmodstand. Hvis der er modvind, er du tvunget til at bruge ekstra kræfter for at overkomme modstanden, hvilket forøger din forbrænding. Og hvis der er medvind, kommer du til at løbe hurtigere. Man ville tro, det betyder, løbeturen er nemmere og man derved brænder færre kalorier, men hvad der sker er, at du aktiverer større, type II muskelfibre, som står for styrke og muskeldefinition.
Forskning viser også, at du brænder hele 10 % flere kalorier ved at lave præcis samme øvelse udendørs, sammenlignet med indendørs!

6. Du sparer penge.

Fitnesscentre og indendørs træningshold kan have mange fordele – men de er ofte ledsaget af en heftig pris. Har du et stramt budget, eller vil du blot spare op til sommerferien, så er udendørs træning en perfekt løsning.

7. Det er en god måde at udforske dit nabolag.

Er du flyttet for nylig, eller føler du, du ikke kender dit nabolag så godt, som du burde? Så er udendørs træning en ideel løsning for dig! Du kan ramme to fluer med et smæk, og træne samtidig med, du udforsker dit kvarter.
Pro Tip! Prøv at finde et grønt område nær dig, da det er bevist, at blot 30 minutter i naturen om dagen har enormt positive effekter!

8. Det gør det nemmere at variere din træning.

Når du træner udendørs er der mange forskellige måder at variere din rutine. Du kan vælge små variationer som f.eks. en ny løberute, eller prøve en helt ny sportsgren (hvorfor ikke give parkour en chance?) – helt gratis!
Du kommer sikkert til at have en masse gode idéer – træning under blå himmel booster også din kreativitet!

9. Du kan nemt skrue op for det sociale.

Der er intet galt med at tage ud og løbe eller ned og træne alene. For mange er træning den ultimative form for selvforkælelse og alenetid. Men der er mange fordele ved at kombinere træning og det sociale – både i form af familieaktiviteter eller tid med vennerne. Du kan f.eks tage på skovtur med hele familien, eller tage din bedste ven/veninde med til udendørs yoga!

 

Vi håber, du er blevet inspireret af vores blogindlæg, og håber, du giver udendørs træning en chance. Hvis du har brug for inspiration og hjælp med at komme i gang med at træne udendørs, så prøv at installere Motivu’s app – der er masser af spændende hold, hvor vores super seje instruktører hjælper med teknikken!

Del gerne dine billeder, erfaringer og historier, der relaterer sig udendørs træning med os – vi er altid så glade for at høre fra jer! Hvis du føler, vi har glemt din yndlings grund til, at træning udendørs er det bedste, så smid gerne en kommentar – vi er altid super glade for at lære og få nye perspektiver.

 

Kilder: Ace Fitness, ACS Publications, Lappset, Health Fitness Revolution, Environmental News, WebMD, Aktiv Træning, University of Michigan.