Det sker hvert eneste år – vejret bliver varmere og dagene bliver længere og lysere. Det betyder ofte, at ideen om at træne i et proppet, indelukket fitnesscenter er alt andet end tiltrækkende. Men det betyder ikke, du behøver sætte en stopper for motionen!

Fordelene ved at træne udendørs har vi snakket om tidligere (her). Og nu har vi samlet 10 forskellige træninger, du kan foretage ude i det blå – hvorfor ikke prøve et par stykker i år?

  1. Løbetræning

1,3 millioner danskereløbetræner – det svarer til en tredjedel af den danske befolkning. Og det er der god grund til. Der er mange sundhedsfordele ved løbetræning, men ikke mindst er det en af de nemmeste former for motion, man kan dyrke. Alt, hvad man skal bruge for at komme i gang er nogle gode løbesko og almindeligt træningstøj.

Du kan løbetræne alene eller i grupper, og vi anbefaler at rykke løbetræningen udenfor i det gode forårsvejr.

  1. Løb på sandet – eller Sand Sprinting

Hvis du nogensinde har prøvet at løbe på stranden ved du, at det er en del hårdere end på almindeligt terræn. Men det er ikke den eneste fordel. En undersøgelse konkluderede, at løb på sand er et godt værktøj for bedre træning, skadesforebygning og genoptræning. Samtidig giver den friske havluft et pust energi, så motionen synes nemmere!

Hvis du har lyst til at udfordre dig selv, så prøv HIIT på stranden ved at kombinere jogging og sprint. Vi lover, du vil kunne mærke forskellen!

  1. Powerwalking

Er løbeturen ikke for dig? Eller kan dine led ikke håndtere den? Frygt ej – powerwalking er et super godt alternativ. I princippet er powerwalking en form for meget rask gang med hurtige skridt og energiske armbevægelser.

Du går i joggetempo, og intensiteten er tilsvarende høj. Dog belaster det næsten ikke led og sener, da du ved powerwalking hele tiden har en fod på jorden.

  1. Mountainbiking

De fleste danskere bruger cyklen som transportmiddel mere end til sport – men hvorfor ikke give denne lavimpakts-sport en chance? Mere specifikt, hvorfor ikke prøve mountainbiking?

At cykle off-road er en motionsform, der i stigende grad bliver populær i Danmark. Og det er der grund til. Når man cykler på ujævnt terræn, aktiverer man hele kroppen, som har masser af fysiske fordele. Men det har også mentale fordele – når man fokuserer på øjeblikket, fordi man skal involvere hele sin krop, når man en mindfulness-tilstand, som bl.a. reducerer stress.

  1. OCR-træning

OCR-træning (Obstacle Course Races, som det står for) er en træningsform, der tager udgangspunkt i forhindringsbaner. Nu hvor fænomener som Mud Race eller Nordic Race er blevet mere tilgængelige og oplever flere og flere deltagere hvert år, er det ikke en overraskelse, at OCR-træning er en ekstremt populær træningsform i Danmark.

Så hvorfor ikke prøve træning, der foregår i naturen, hvor du bruger ualmindelige redskaber som sten og forskellige forhindringer?

  1. Calisthenics

Calisthenics blev for nogle år siden rebrandet som “Body Weight Training” (altså styrketræning, hvor du bruger egen kropsvægt). Og træningen voksede markant i popularitet.

Calisthenics er oplagt, hvis du vil prøve udendørs træning – du skal ikke bruge noget udstyr, og kender allerede øvelserne! Så hop udenfor i træningstøjet og kom i gang med armbøjninger, mavebøjninger og sprællemanden.

  1. Udendørs yoga

Hvis du allerede dyrker yoga kender du til fordelene – bl.a. bliver du mere fleksibel, forøger muskelstyrke og -tone, og får mere energi og vitalitet. Og hvis du endnu ikke har prøvet yoga er foråret det perfekt tidspunkt at starte – det er også den perfekte parring til højintensitets træning som f.eks. løb. Det er fordi yoga bl.a. strækker muskler ud og hjælper med åndedrætstræning.

Hos Motivu anbefaler vi, at du finder et udendørs yogahold i den lokale park. Vi lover, du ikke vil fortryde det!

  1. Parkour

Hvis du ønsker at kombinere løbetræning og styrketræning, og kan lide at udfordre dig selv, så burde du prøve Parkour. Princippet i Parkour er, at man skal nå fra punkt A til punkt B så hurtigt, som muligt – det betyder, du nogle gange skal klatre højt, hoppe langt og rulle på gulvet.

Parkour sætter gang i hele kroppen. Du får ikke kun konditionstræning og styrketræning ud af det, men også mental træning – Parkour tvinger dig nemlig til at tage beslutninger på stedet. Og ikke mindst får du masser af frisk luft og D-vitamin!

  1. Kajak

Hvis du er til vandsport, men ikke er helt klar til at hoppe i vandet endnu (vi forstår det godt, det er stadig kold), hvorfor ikke prøve kajak?

Som de fleste sportsgrene har kajak masser af fysiske fordele. Bl.a. træner du overkroppen, og styrker mave- og benmuskler. Men det har også en del mentale fordele. Når du er på vandet i en kajak reducerer du stress, du forøger din selvtillid og dit selvværd. Ikke dårligt, hvis du spørger os!

 

Er du, ligesom os, blevet inspireret til at prøve nye former for udendørs træning dette forår? Del gerne dine oplevelser med os! Hvis du stadig mangler inspiration til udendørs træning tjek Motivu app’en og udforsk de holdtræninger, der er omkring dig.

Føler du, vi har glemt din yndlings udendørs motionsform? Del den gerne med os her – vi er altid glade for at lære og få konstruktiv kritik!

 

Kilder: alt.dk, Men’s Journal, Motion Danmark, WorkOwt, Sacred Rides, LiveStrong, American Osteopathic Association, Medical Daily, The Active Times.

 

Photo af Roman Pohorecki fra Pexels